YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI - 5 (DUYURU-BAŞVURU)

GENEL DEĞERLENDİRME
  • OMÜ-TÜRKÇE, Yabancılara Türkçe öğreten bir merkezdir. Bunun yanında üniversitelerin dil bölümü öğrenci ve mezunlarına bu alanda eğiticilerin eğitimi sertifika programları düzenleyerek eğiticilerin teorik boyuttaki bilgilerine ve öğretim becerilerine katkı sağlayıp bu alandaki ihtiyaçlara çözüm üretmektedir.
  • Türkiye'de henüz bu alanda (YTÖ) bir lisans programı yoktur.
  • Oysaki Türkiye'ye her yıl 20 bin civarında uluslararası öğrenci gelmektedir.
  • Ve halihazırda Türkiye'de 3 milyonun üzerinde mülteci vardır.
  • Yurtdışında milyonlarca Türk vatandaşı ve onbinlerce Türkçe öğrenmek isteyen yabancı vardır.
  • Dolayısıyla yakın gelecekte "Yabancılara Türkçe Öğretimi (YTÖ)" eğitimin parlayan yıldızı olacaktır.

KİMLER BAŞVURABİLİR
  • Bu programa Üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Dilbilim, Türkçe, Yabancı Diller bölümü dördüncü sınıf öğrencileri ve mezunları başvurabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI
  • Kontenjanlar sınırlıdır.
  • OMÜ-TÜRKÇE, kontenjanların dolması durumunda başvuruyu erken sonlandırma, az olması durumunda kursu iptal etme hakkını saklı tutar.
  • İlk başvuranlara öncelik tanınır.

BU SERTİFİKA NE İŞİME YARAR?
  • Diploma ve sertifikalar işe girişlerde istenilen ve kimi zaman zorunlu olan belgelerdir ama tek başına size iş garantisi vermez.
  • Sosyal hayattaki kariyeriniz; kazandığınız belgeler kadar yeteneklerinize, özverinize ve performansınıza bağlıdır.
  • Bu sertifika yurtdışında Yunus Emre Enstitüleri, Maarif Vakfı Okulları; yurtiçinde ise TÖMER'ler ve MEB'in mülteciler için almayı planladığı Yabancılara Türkçe öğreticilikleri başvurularında (Özgeçmişinizde) size avantaj sağlayacaktır.

DERSLER VE DEVAMLILIK
  • Dersler 10 Şubat - 11 Mart 2018 tarihleri arasındadır. 60 saat teorik ve 40 saat uygulama (staj) olmak üzere toplam 100 saattir.
  • Teorik dersler hafta sonu (Cumartesi - Pazar)  09.00-15.00 arası olacaktır.
  • Stajlar hafta içi OMÜ-TÜRKÇE’de uluslararası öğrencilerin ders saatlerine katılım şeklinde olacaktır ve zorunludur.
  • Her bir stajyerin bir danışman hocası olacaktır.
  • Üniversitedeki diğer bölümler gibi devam zorunluluğu vardır. (%20 devamsızlık hakkı)

SINAV VE BAŞARI DURUMU
  • Derslerin bitiminde teorik derslerden bir sınav yapılır ve başarı ortalamasına % 50 etki eder.
  • Başarı ortalamasının % 50'si ise danışmanın takdir edeceği staj notundan alınır.
  • Başarı not ortalaması 60 ve üzeri olmak zorundadır.
  • Başarılı olanlara onaylı "Yabancılara Türkçe Öğreticisi" sertifikası verilir.

KESİN KAYIT VE ÜCRET
  • Değerlendirme sonucu uygun bulunanlar kesin kayıt hakkı kazanır.
  • Kesin kayıt olacaklar ilan edilir ve adaya e-posta yoluyla bildirilir.
  • İstenen kayıt evrakları ve ücret yatırılacak IBAN numarası adaya e-posta yoluyla bildirilir.
  • Kesin kayıt, 1. taksit yatırıldıktan sonra bizzat OMÜ-TÜRKÇE’ ye evraklarla birlikte yapılır.
  • Kurs ücreti 1.000 TL'dir ve 2 taksit halinde yatırılabilir.
  • 1. taksit kesin kayıttan önce, 2. taksit son haftada (sertifikadan önce) bankaya yatırılır.
  • OMÜ mezun ve öğrencilerine % 30 indirim uygulanır.
  • Kesin kayıt için bankaya para yatıran ve devamsızlık, başarısızlık gibi nedenlerden dolayı sertifika almaya hak kazanamayan adaylara hiçbir şekilde ücret iadesi yapılamaz.

ÖN BAŞVURU TARİHLERİ:  08-19 Ocak 2018
DEĞERLENDİRME, GERİ BİLDİRİM VE KESİN KAYIT: 05-09 Şubat 2018
KURS BAŞLAMA TARİHİ: 10 Şubat 2018
KURS BİTİŞ TARİHİ:  11 Mart 2018
KURS SONU YAZILI SINAVI: 11 Mart 2018
BAŞVURU ve EĞİTİM YERİ: OMÜ-TÜRKÇE (OMÜ KURUPELİT KAMPÜSÜ)
STAJ YERİ: OMÜ-TÜRKÇE

omuturkce@omu.edu.tr

ÖNKAYIT
Ön kayıtta beyan esastır, yanlış beyanda bulunanlar için OMÜ-TÜRKÇE yaptırım hakkını saklı tutar.

Ön kayıt için lütfen aşağıdaki linki tıklayıp ön kayıt formunu doldurunuz: