Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Türkçe Şöleni ve Mezuniyet Coşkusu

Yazar: Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi | Tarih: 14 Haziran 2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenen Türkçe Şöleni ve Mezuniyet Töreni, renkli ve coşkulu etkinliklere sahne oldu. Merkezde eğitim gören yabancı öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde şiir, şarkı, Hacivat- Karagöz gösterileri ve halk dansları gibi çeşitli performanslar sergilendi.

Etkinliğe üniversitemizin rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat TERZİ, merkezimizin müdürü Prof. Dr. Bekir ŞİŞMAN ve değerli hocaları katıldı. Büyük bir beğeniyle izlenen gösteriler, izleyicilerden tam not aldı.

Törenin sonunda, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen müzisyenler, halk dansı hocası ve üniversitemizin değerli hocaları ile çalışanlarına teşekkür belgeleri takdim edildi. Bu anlamlı etkinlik, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı ve Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler için de önemli bir kültürel deneyim oldu.