Omü Türkçe Öğrencileri Akademik Açılış Törenine Katıldı

Yazar: Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi | Tarih: 25 Ekim 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (OMÜ TÜRKÇE’de) Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler OMÜ TÜRKÇE müdürü Prof. Dr. Bekir ŞİŞMAN, Öğr. Gör. Dr. Kadir YALINKILIÇ, Öğr. Gör. Aykut Okan CAN ve Öğr. Gör. Büşra AKKUŞ ile 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Tören 25 Ekim Pazartesi günü saat 10:00’da OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın açılış konuşması yaptığı törende; Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas da “Yükseköğretimde Değişim ve Akreditasyon" üzerine açılış dersi verdi.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a takdim ettiği törende OMÜ Devlet Konservatuarı akademisyenleri tarafından icra edilen Türk müziği ve Karadeniz yöresi müziği ve ezgileri öğrencilerimiz tarafından ilgiyle dinlendi.

Tören sonunda konuklara sunulan ikramla Türk mutfağının başlıca yemeklerini ve tatlılarını tatma şansı yakalayan uluslararası öğrenciler memnuniyetlerini ifade ettiler.