SAMSUN BATI PARK'TA TÜRKÇE ÖĞRENEN ÖĞRENCİLER PİKNİKTE BULUŞTU

Yazar: Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi | Tarih: 25 Nisan 2024

Samsun'un güzel piknik alanlarından biri olan Batı Park'ta renkli bir buluşma gerçekleşti. Türkçe öğrenen A2 seviyesindeki öğrenciler, eğlenceli bir piknik organizasyonunda bir araya geldi. Piknik öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek için pratik yapma fırsatı sunarken sosyal bağlarını güçlendirmeye yönelik bir ortam sağladı. Öğrenciler, Türkçe iletişim kurarak günlük hayatta karşılaştıkları konuları daha iyi anlamak için birbirine destek oldular. Etkinlik sırasında öğrenciler, geleneksel Türk piknik kültürünü deneyimleme fırsatı buldu. Mangal keyfi yapmanın yanı sıra Türk mutfağının lezzetli atıştırmalıklarını da tatma şansını yakaladılar. Piknik boyunca öğrencilere Türkçeyi daha etkin bir şekilde kullanma ve iletişim becerilerini geliştirme fırsatı veren çeşitli oyunlar (halat çekme, ip atlama, voleybol, yakan top) oynandı. Oyun öncesinde sayışma yaparak Türk oyun tekerlermelerini öğrenme ve oyuna nasıl başlandığını anlama imkânı buldular. Bu etkinlikler öğrencilerin dil öğrenme süreçlerini daha eğlenceli ve etkili hâle getirdi. Öğrencilerin keyifli zaman geçirdiği bu piknik, Türk kültürüne olan ilgilerini artırmalarına, yeni arkadaşlıklar kurmalarına ve Türklerle sohbet etmelerine yardımcı oldu. Öğrenciler gelecekteki etkinlikler için bir araya gelme umuduyla bu güzel günü hatırlayacaklar. Samsun Batı Park'ta gerçekleşen bu özel piknik etkinliği, Türkçe öğrenenler arasında birlik ve dayanışmayı teşvik etmeye devam edecek gibi görünüyor.