OMÜ-TÜRKÇE’DE SAMSUN GEZİSİ

Yazar: Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi | Tarih: 25 Nisan 2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Türkçe öğrenen B1 seviyesindeki öğrenciler 01.02.2024 tarihinde Samsun’un çeşitli uğrak noktalarını gezme şansı yakaladılar. OMÜ-TÜRKÇE aracılığıyla gerçekleştirilen bu gezide Cumhuriyet Meydanı, Bulvar AVM, Çiftlik Caddesi, Gazi Caddesi gibi önemli noktalar öğrencilere tanıtıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilere Samsun’un ve Türkiye’nin kültürü haline gelen mekânlar gezdirildi. Samsun’da yer alan Site Camii, Büyük Camii gibi tarihi yapılarla birlikte Saathane Meydanı ve buradaki eski tarihi yapılar öğrencilere gösterilerek çeşitli bilgiler verildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün eşyalarının, heykelinin ve birçok hatıraların bulunduğu Gazi Müzesi ziyaret edildi. Burada Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bal mumundan yapılan hazırlanan heykelleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bazı eşyaları öğrencilere tanıtıldı. Aynı zamanda Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a geldiği Bandırma Vapuru’nun maketi öğrencilere gösterilerek Samsun ve Mustafa Kemal Atatürk ilişkisi ve öğrencilere anlatıldı.